A Melinda cégcsoport támogatásával fejlődik tovább a kolozsvári magyar közgazdászképzés a BBTE-n

Frissítve: 2022/12/13

A Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán zajló oktatás gyakorlatorientáltságának és nemzetközi színvonalának fejlesztése érdekében együttműködési megállapodást kötött a Melinda cégcsoport, valamint az említett oktatási intézmény magyar tagozata. Az együttműködés keretein belül a cégcsoport évi 10.000 eurós pénzösszeggel is támogatja az oktatás fejlesztését.

Az együttműködés véglegesítésére 2022. november 21-én, Székelyudvarhelyen, a cégcsoport székhelyén került sor, amelyet Albert István, a Melinda Steel vezérigazgatója, Pál Róbert, a Melinda Instal vezérigazgatója, valamint dr. Szász Levente, a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatért felelős dékánhelyettese írtak alá.

A partnerszerződés keretében a Melinda cégcsoport támogatja, hogy az oktatási intézményben zajló egyetemi képzést minél közelebb lehessen hozni a hazai gazdasági gyakorlathoz, világos karrierpályát mutatva ezáltal az ott végző hallgatóknak. A szerződés értelmében például a vállalatcsoport főtámogatóként társul az évente megrendezett gazdasági esettanulmány-verseny lebonyolításához, ahol a résztvevő egyetemi hallgatók egy erdélyi vonatkozású, valós vállalat gazdasági kihívásaival ismerkedhetnek meg, megoldásaikat pedig egy vállalati képviselőkből alkotott szakmai zsűri előtt mutathatják be. Emellett a partneri szerződés magába foglalja a magyar tagozatos közgazdász hallgatók részvételének támogatását olyan színvonalas nemzetközi képzéseken és versenyeken, amelyeknek része, hogy a külföldön szerzet tapasztalatot itthon kell hasznosítani. Mindezeken túl természetesen számos további közös program elindítása is lehetővé válik, mint vállalati szakgyakorlat és internship lehetőségek vagy közös képzések szervezése.

Az együttműködéssel kapcsolatban Szász Levente kiemelte: „A kolozsvári közgazdász képzés, nemzetközi rangsorok tanúsága alapján, országos első, amelynek egyik fontos alapja a vállalatokkal való együttműködés. Örömünkre szolgál, hogy a Melinda cégcsoporttal partnerek lehetünk abban, hogy itthon nyújtsunk egy nemzetközileg is színvonalas egyetemi képzést, és egyben elősegítsük a kolozsvári magyar tagozatos közgazdász hallgatók itthoni sikeres karrierjének megalapozását”.

„Nagyon fontos, hogy itthon tartsuk a tehetséges diákjainkat, vagy akár hazacsalogassuk a külföldön élő, korábban itt végzett fiataljainkat és vonzó jövőképet tudjunk nekik felmutatni” – tette hozzá Pál Róbert, a Melinda Instal vezérigazgatója.

„Nagy léptékben fejlődnek a szervezeteink, és határozott elképzeléseink vannak a jövőnket illetően, ennek eredményeképpen pedig folyamatosan szükség van a jól képzett emberi erőforrásra” – hangsúlyozta Albert István, a Melinda Steel ügyvezetője.

Létrehozva: 2022/12/13

+