A University of North Carolina-val együttműködésben indul „Executive Education” típusú vezetőképző program a karunkon

Frissítve: 2023/03/15

A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kara és a University of North Carolina at Chapel Hill (UNC) közös „Executive Education” típusú vezetőképző programot índit Innovációmenedzsment témában, melynek keretén belül öt szakmai képzési modulból álló sorozatot szerveznek a régiónkban működő vállalatok felsővezetésének, majd a teljes program végén egy közös oklevelet bocsátanak ki a programot elvégző vállalatvezetők részére. 

Az „Executive Education” típusú programok a BBTE oktatási kínálatának legújabb dimenzióját képviselik, amelyet az egyetem a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar programjain keresztül valósít meg. Az új oktatási komponens a vállalati szakemberek folyamatos fejlődését kívánja elősegíteni, kifejezetten a közép- és felsővezetőkre összpontosítva.  Program az egyesült államokbeli Chapel Hillben található Észak-Karolinai Egyetemmel (UNC) együttműködésben valósul meg, melynek megnyitójára 2023. március 11-én, Kolozsváron a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar székhelyén került sor. 

 

Az oktatási program amerikai partnere, a UNC gazdasági kara, a Kenan-Flagler Business School (UNC-KFBS) a világ legmagasabban rangsorolt felsőoktatási intézményei közé tartozik, kiemelten az MBA és az „Executive Education” típusú programok területén. Ezzel az együttműködéssel a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar egyik fő stratégiai célkitűzését valósítja meg, melynek értelmében világszínvonalú képzést kíván nyújtani a helyi vállalatvezetőknek egy innovatív, személyes és szakmai fejlődést egyaránt biztosító, eredményorientált vezetőképző programon keresztül. 
 

 

A megnyitó eseményen dr. Daniel David egyetemi tanár, a BBTE rektora kifejtette: 
"A vezetőképző programok különösen azokat szólítják meg, akik már jelentős szakmai tapasztalattal rendelkeznek a munkaerőpiacon (beleértve az általános és specifikus szakmai kompetenciákat), és céljuk a meglévő vagy új specifikus szakmai készségek rövid távú fejlesztése, követve ezáltal a gyorsan átalakuló munkaerőpiac dinamikáját. Az ilyen jellegű programok jól kiegészítik a már hagyományos MBA programokat, és nagyon jól illeszkednek azon új európai logikához, amely az összetettebb foglalkozásokra új készségek elsajátítását támogatja moduláris képzések révén. A BBTE képzése egy nemzetközileg kiemelkedően elismert intézménnyel, az Észak-Karolinai Egyetemmel karöltve együtt garantálja a sikert!"

"Karunk jövőképével összhangban az első „executive education” program, amelyet a vállalati szférának kínálunk, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem és az egyesült államokbeli Észak-Karolinai Egyetem közös brandje, amelynek első képzésére 2023. március 11. és április 1. között kerül sor, Kolozsváron és Chapel-Hillben. Az innovációmenedzsment témájú képzés oktatási feladataiban mindkét egyetem oktatói szerepet vállalnak, résztvevői pedig a kar partnervállalatainak – az NTT DATA Romania, a MOL Románia, a Kaufland és a BCR vállalatainak – felsővezetői vesznek részt. Ezzel a kezdeményezéssel intézményünk a romániai akadémiai szférában elsőként indít Executive Education típusú képzést, amely rendelkezik az ilyen programok összes szükséges szakmai jellemzőjével" – nyilatkozta dr. Răzvan V. Mustață, a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar dékánja.

„Büszkék vagyunk arra, hogy az ország első „Executive Education” típusú vezetőképző programját egy olyan világszinten is magasan jegyzett egyetemmel, az Észak-Karolinai Egyetemmel indíthatjuk el, amely a nemzetközi rangsorok alapján a legjobb MBA és vezetőképző programokat nyújtja a vállalati szféra képviselőinek. A program, amely a jövőben is folytatódik, jól bizonyítja azt, hogy a kolozsvári BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán keresztül akár a világ legmagasabb minőséget képviselő felsőoktatási képzései is elérhetővé válnak, innen, Kolozsvárról kiindulva” – tette hozzá dr. Szász Levente, a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar vállalati kapcsolatokért és magyar tagozatért felelős dékánhelyettese.

 

A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kara által elindított első vezetőiképző programot más hasonló programok követik, melynek során az egyetem továbbra is globális szinten világszínvonalúnak tekintett egyetemekkel fog együttműködni. 
 

Létrehozva: 2023/03/14

+