Amerikai nyári tanulási lehetőség diákjaink számára a University of Northern Iowa programján

Frissítve: 2022/10/04

Pályázat az Amerikai Egyesült Államokban működő University of Northern Iowa „Culture and International Business” programján való részvétel teljes körű támogatására

A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete pályázatot hirdet az intézmény magyar tagozatos, alapképzésen másodéves hallgatói körében a 2022. július 17. és 31. között Cedar Fallsban (Iowa, USA), a University of Northern Iowa szervezésében megrendezésre kerülő nyári képzésen való részvételre. A „Culture and International Business Program” elnevezésű képzésen való részvétel megközelítőleg 4500 USD értékű szállás-, ellátás- és programköltségeit, valamint az utazási és vízumköltségeket a pályázat teljes mértékben fedezi, melyet a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítvány támogat. A kéthetes szakmai program egyetemi kurzusokat, szimulációkat, vállalatlátogatásokat, valamint számos kulturális és társasági eseményt tartalmaz. A 2022-es kiíráson legfeljebb egy pályázat nyilvánítható sikeresnek.

Pályázni 2022. június 5-ig egy olyan angol nyelvű önéletrajz és egy továbbtanulásra és karriertervekre is kitérő, legfeljebb egy oldalas, angol nyelvű motivációs levél karolina.gabor@econ.ubbcluj.ro email címre való elküldésével lehet, amely kiemeli, hogy hogyan segítené az esetlegesen elnyert pályázat a pályázó további fejlődését a karrierterv tükrében (a dokumentumok neve kell tartalmazza a pályázó nevét is, pl. CsaládnévKeresztnévCV.pdf, CsaládnévKeresztnévML.pdf). Az angol nyelvű önéletrajznak tartalmaznia kell:

  • a pályázó eddigi lezárt féléveinek tanulmányi eredményeit, féléves bontásban,
  • angol nyelvtudásának bizonyítékait (ha van),
  • és a gazdasági esettanulmány-versenyeken való részvételeit és eredményeit is (a versenyek egyetemi, országos, Kárpát-medencei vagy globális jellegének, valamint a hu.econ.ubbcluj.ro intézeti weboldal híradásait igazoló linkek feltűntetésével),

Igazoló dokumentumok pályázathoz való csatolása nem szükséges, viszont az Elbíráló Bizottság fenntartja a jogot, hogy az önéletrajzban szereplő (intézeti weboldal által nem igazolt) versenyeredményekről és az önéletrajzba esetlegesen belefoglalt angol nyelvvizsgákról igazoló dokumentumot kérjen az elbírálási időszakban e-mailen keresztül a pályázótól, 24 órás határidővel, valamint hogy a kari nyilvántartásban ellenőrizze a tanulmányi eredmények hitelességét.

A pályázók jelentkezésükkel vállalják, hogy sikeres pályázat esetén eljárnak a kiutazás feltételét jelentő vízumszerzés ügyében, melyhez a szervező egyetemek minden adminisztratív támogatást megadnak.

Közeli eredmények esetén az Elbíráló Bizottság - későbbi időpontban rögzített - angol nyelvű interjú keretén belül plusz információkat kérhet a legesélyesebb pályázóktól.

Az Elbíráló Bizottság tagjai:

  • Elnök: Dr. Szász Levente egyetemi tanár, magyar tagozatért felelős dékánhelyettes
  • Tag: Dr. Rácz Béla-Gergely, egyetemi adjunktus, megbízott intézetvezető
  • Tag: Dr. Györfy Lehel-Zoltán, egyetemi docens, esettanulmány-versenyek intézeti koordinátora

Létrehozva: 2022/05/31

+