Kiváló teljesítmény a Central European Case Competition 2023 versenyen

Frissítve: 2023/04/24

Kiválóan helytálltak diákjaink az ötödik alkalommal megrendezett Central European Case Competition nevű globális versenyen, Budapesten. A Budapesti Corvinus Egyetem és a CaseSolvers által megszervezett versenyre 2023. április 13-19. között került sor, a verseny során 16 világszínvonalú egyetem csapata mérettette meg magát egy 5 órás és egy 24 órás esettanulmány megoldásával. A versenyen a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét Balázs Kristóf (Gazdasági informatika, II. év), Bánffy Zsófia (Pénzügy és bank, Menedzsment, II. év), Kovács Kata (Pénzügy és bank, II. év) és Szőke Dóra (Menedzsment, III. év) képviselték.

Az 5 órás esettanulmány megoldásával a diákok a Magyar Zene Háza problémáira és kérdéseire kellett megalapozott stratégiát nyújtsanak. A kolozsvári csapat az 5 órás esettanulmány alatt a University of Guelph-Humber (Kanada), a University of Southern California (Egyesült Államok) és a Universiy of Melbourne (Ausztrália) csapataival vették fel a versenyt a divízión belül. A divízióbol a University of Guelph-Humber jutott tovább, míg intézetünk csapata csoportharmadik helyezést érdemelt megoldásával.


A 24 órás esettanulmány alatt a kolozsvári csapat a The Chinese University of Hong-Kong (Kína), a HEC Montréal (Kanada) és a későbbi nyertes, a University of Southern Carolina (Egyesült Államok) csapataival versenyeztek. A 24 óra alatt megoldandó esettanulmányt a Navitasoft vállalat biztosította, amelynek a diákcsapatok egy terjeszkedési stratégiát kellett javasolniuk. A divízióból a későbbi nyertes csapat, a University of Southern Carolina csapata jutott tovább.
A kolozsvári csapat felkészítésében dr. Györfy Lehel-Zoltán, dr. Szász Levente és dr. Rácz Béla-Gergely vállaltak szerepet, valamint a csapatot Nagy Miriám, a Gazdasági Tanácsadó Klub ügyvezetője kísérte el a versenyre. 

 


A verseny eredményei


5 órás esettanulmány:

  1. Ivey Business School (Kanada)
  2. University of Guelph-Humber (Kanada)
  3. National University of Singapore (Szingapúr)
  4. University of Technology, Sydney (Ausztrália)


24 órás esettanulmány:

  1. University of Southern California (Egyesült Államok)
  2. The Hong Kong University of Science and Technology (Kína)
  3. Simon Fraser University (Kanada)
  4. BI Norwegian Business School (Norvégia)

Gratulálunk diákjainknak!

Létrehozva: 2023/04/24

+