Csoportmásodik helyezést értek el diákjaink a thaiföldi nemzetközi esettanulmány-versenyen

Frissítve: 2024/05/28

2024. május 20-26 között a thaiföldi Bangkok és Rayong városában került sor a Chulalongkorn Business School nemzetközi esettanulmány-versenyére, amelyen összesen 20 egyetem diákcsapata versenyzett a világ négy különböző kontinensének képviseletében. A rendkívül színvonalas versenyen intézetünk négyfős diákcsapata kiválóan versenyzett, csoportmásodik helyezéssel zárva a kétfordulós világszintű megmérettetést.

A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát négy magyar tagozatos hallgató képviselte, név szerint Albert Zsófia (Pénzügy és bank, 3. év), Balázs Kristóf (Gazdasági informatika, 3. év), Bánffy Zsófia (Menedzsment, 3. év), valamint Bugár Anna (Pénzügy és bank, 3. év). A verseny első napján tartott sorsolás értelmében a kolozsvári csapat két thaiföldi, egy egyesült államokbeli, valamint egy kínai egyetem csapatával versenyzett egy csoportban a döntőbe jutásért. A verseny első fordulójában a versenyző csapatoknak 8 óra állt rendelkezésre, hogy ez stratégiai tervet dolgozzanak ki egy bangkoki bevásárlóközpont-hálózat, a Siam Piwat számára. A második forduló egy 24 órás esetoldásból állt, melynek során a csapatok egy digitalizációra épülő és a fenntarthatóságot elősegítő fejlesztési tervet kellett kialakítsanak a WHA Group számára, Thaiföld piacvezető ipari és logisztikai ingatlanfejlesztőjének. A két forduló összesített eredménye alapján a kolozsvári csapat a csoport második helyén végzett, a csoportból a döntőbe a házigazda Chulalongkorn University csapata jutott tovább.

alt text

A verseny győztese az új-zélandi University of Auckland diákcsapata lett, második helyen a kanadai HEC Montreal csapat végzett, a harmadik helyezést pedig a Hong Kong University of Science and Technology csapata szerezte meg.

A kolozsvári csapat felkészítő tanára dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel és dr. Rácz Béla-Gergely voltak.

Gratulálunk diákjainknak a kiváló versenyeredményhez!

Létrehozva: 2024/05/28

+