Döntőbe jutás és különdíj a mexikói Universidad Panamericana nemzetközi esettanulmány-versenyén

Frissítve: 2020/10/12

Kiemelkedő nemzetközi eredményt értek el a Gazdasági Tanácsadó Klub és a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatos hallgatói a mexikói Universidad Panamericana online esettanulmány-versenyén, ahol két döntős szereplés és egy különdíj birtokosaként zárták a versenyt. A kolozsvári csapatot Farkas-Hegyi Beátrix (Menedzsment, 3. év), György Ákos (Pénzügy és bank, 2. év), Izsák Réka (Pénzügy és bank, 3. év) és Tiboldi Dorka (Gazdasági informatika, 3. év) hallgatóink képviselték.

2020. október 5-7. között került megrendezésre a mexikói Guadalajarában található Universidad Panamericana által szervezett, idén azonban online térben zajló Virtual Case Competition, 17 egyetemi csapat részvételével. A verseny két fordulóból tevődött össze, mindkét fordulót pedig egy nagydöntő követett.

Idén nem csupán az online tér jelentett újítást a verseny életében, ugyanis az egyes egyetemeket képviselő csapatok a fordulók során nem saját csapattársaikkal dolgoztak együtt az esettanulmány-megoldásokon, hanem összekeverve más résztvevő egyetemek hallgatóival. Az így kialakult új csapatok – melyek az egyes fordulók során ismételten átrendeződtek – 15 óra alatt kellett megismerjék egymást és kialakítsák közösen megoldásaikat. Az új csapatok által elért helyezések pontokká alakultak a tagok szintjén, ezeket a pontokat pedig az egyének saját egyetemük számára gyűjtötték.

Az első fordulóban a csapatok egy helyi bútorgyártó vállalat számára kellett online- és nemzetközi szintű értékesítési stratégiát kidolgozzanak. Ebben a fordulóban a kolozsvári csapat összes tagja a csoportkör harmadik helyén végzett.

A második fordulóban a résztvevők a YouTube számára javasolhattak stratégiát a vállalat latin-amerikai pozíciójának megerősítése érdekében. A kolozsvári diákok külön-külön csapatokból ugyan, de mindannyian kiemelkedő teljesítményt nyújtottak ebben a fordulóban: Farkas-Hegyi Beátrix – csoportelső helyezés, György Ákos – csoportmásodik helyezés, Izsák Réka – csoportelső helyezés, Tiboldi Dorka – csoportnegyedik helyezés.

A csoportelső helyezések után egyetemünk két hallgatója elnyerte a jogot, hogy a verseny nagydöntőjében szerepelhessen. A döntőben Izsák Réka és csapata megoldásukat bemutatva a dobogó második fokára állhatott fel, Farkas-Hegyi Beátrix és csapata pedig osztott harmadik helyezést tudhatott magáénak.

Továbbá, Izsák Réka harmadéves hallgatónk kimagasló Q&A teljesítményének köszönhetően a verseny erre irányuló egyéni különdíját is elnyerte.

Az egyéni pontszámok összesítése alapján a dobogó első fokán az American University of Beirut, a másodikon a HEC Montréal, a harmadikon pedig a City University of Hong Kong végzett.

Gratulálunk hallgatóinknak!

Létrehozva: 2020/10/11

+