Döntőbe jutás Ottawában! Kimagaslóan teljesítettek diákjaink a kanadai nemzetközi esettanulmány-versenyen

Frissítve: 2023/11/08

2023. október 21-28 között a kanadai Ottawa-ban került sor a Rotterdam University of Applied Sciences és Carlton University által szervezett világszintű gazdasági esettanulmány-versenyre (Rotterdam-Carleton International Case Competition, 2023, ROCA). A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatos alapképzéses diákcsapata kimagasló teljesítményt nyújtva jutott be a döntőbe.

A kolozsvári csapat tagjai, Albert Sarolta-Zsófia (3.év, Pénzügy és Bank), Antal András (3.év, Pénzügy és Bank), Dinea Márk-Andrei (3.év, Pénzügy és Bank), valamint Tófalvi Krisztián (2.év, Gazdasági Informatika) alapképzéses tanulók voltak, a csapatot Kelemen Kincső felkészítő tanár kísérte el a versenyre. A verseny csoportfordulói során a résztvevők három 6 órás esettanulmányt kellett megoldjanak: az első fordulóban a vertikális, beltéri kertészkedést a fogponics technológiával megújító Plantaform, a második fordulóban a hajókról kikötőbe rakodó daruk számára konténerfogókat gyártó Stinis, a harmadik fordulóban pedig az ellátási lánc menedzsment szoftvereket tervező Kinexis vállalatok problémáira kellett megoldást biztosítania a csapatnak. A kolozsvári csapat az első körben a kanadai Concordia University, John Molson School of Business tanulóin kerekedett felül, a második körben az Universidad Panamericana diákjaival szemben veszített egy szoros küzdelemben, a harmadik nap pedig a thaiföldi Thammasat University versenyzőit sikerült legyőzniük, így kijutva a döntőbe.

A döntőben az Ottawa egyik városrészét újra tervező, karbonsemleges, társlakói megoldást biztosító Zibi project kihívásait segített megoldani a csapat. Az első helyen a kanadai Wilfrid Laurer University csapata végzett, a második az ugyancsak kanadai HEC Montreal diákcsapata lett, a bronzérmet pedig a németországi Heilbronn University of Applied Sciences kapta.

 A csapat felkészítő tanárai Kelemen Kincső, dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel, és dr. Rácz Béla-Gergely voltak.
Gratulálunk a BBTE alapképzéses csapatának kiváló szereplésükhöz és eredményükhöz!

 

Létrehozva: 2023/11/08

+