Győzelem a moszkvai Higher School of Economics nemzetközi esettanulmány-versenyén

Frissítve: 2020/10/20

Kiválóan szerepeltek diákjaink az oroszországi Higher School of Economics egyetem által szervezett nemzetközi esettanulmány-versenyen, amelyen Fábián István, PhD hallgatónk csapatával a dobogó legfelső fokára állhatott fel, míg Wengritzky Zsuzsánna csapata kiváló második helyezést ért el.

2020. október 17-én Oroszország legrangosabb gazdaságtudományi egyetemén, a Higher School of Economics keretein belül került megrendezésre a “Breaking Down Barriers” elnevezésű EU-Oroszország diákkonferencia (EU-Russia Student Conference), melynek keretén belül egy nemzetközi esettanulmány-versenyre is sor került.

Wengritzky Zsuzsánna

A versenyen tapasztalt vagy már végzett egyetemi hallgatók vehettek részt, így a Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát két magyar tagozatos PhD hallgató, Fábián István és Wengritzky Zsuzsánna képviselte két különböző nemzetközi csapat tagjaként. A pénzügyi témakörben („Development of a Financial Institution”) megszervezett verseny során az 5 döntős csapat feladata egy innovatív stratégia kidolgozása volt az orosz VTB Bank számára, melynek keretén belül a hangsúly az ingatlanpiacon alkalmazható banki megoldásokra helyeződött. A helyi bankszektor vezető képviselőiből alkotott szakmai zsűri véleménye alapján a legjobb megoldásokat intézményünk diákjainak csapatai nyújtották.

Ezúton is gratulálunk diákjainknak a kiváló teljesítményhez!
 

Létrehozva: 2020/10/20

+