Győzelem az amerikai University of Northern Iowa nemzetközi esettanulmány-versenyén!

Frissítve: 2023/03/13

Hallgatóink győzelmével zárult a 2023. március 5-10. között megrendezett NIBS Worldwide Case Competition, amelynek idén az egyesült államokbeli University of Northern Iowa adott otthont Cedar Falls városában. A világszintű selejtezőt követően a versenyre összesen 16 egyetemi csapat jutott be 13 különböző ország képviseletében. A verseny döntő szakaszában intézetünk diákcsapata a csoportjából második helyen továbbjutva, a negyeddöntőben holland, az elődöntőben német, majd a döntőben kanadai ellenfelét legyőzve szerezte meg a 2023-as verseny bajnoki címét.

Az egyesült államokbeli versenyen a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar Magyar Intézetét és a Gazdasági Tanácsadó Klubot (GTK) képviselő diákcsapat a sorsolást követően az Avans University of Applied Sciences (Hollandia), a Budapesti Gazdasági Egyetem (Magyarország), valamint a LAB University of Applied Sciences (Finnország) egyetem csapataival versenyzett egy csoportban. A kolozsvári csapat kiváló teljesítményt nyújtva továbbjutott a negyeddöntőbe, ahol a Rotterdam University of Applied Sciences (Hollandia) csapatával kellett megmérkőzzön. A BBTE és a GTK csapata kitűnő teljesítményének köszönhetően a negyeddöntőben is sikeresen szerepelt, továbbjutva a verseny elődöntőjébe. Az elődöntő során a kolozsvári csapat vetélytársa a németországi Heilbronn University csapata volt. Diákjaink az elődöntőt is megnyerték, majd továbbjutva a verseny döntőjébe a kanadai Bishop’s University csapatával küzdött meg az első helyezésért. A kolozsvári csapat sikeresen vette az utolsó akadályt is, így megszerezve az esettanulmány-verseny bajnoki címét.


A verseny alatt a kolozsvári BBTE csapata hat nap alatt három 4 órás és három 3 órás nemzetközi kitekintésű esettanulmány megoldásával léphetett a dobogó legfelső fokára. Az esettanulmány-megoldások alatt a csapatok a Fortum India, az Uniqlo, az Indurtex, a GRW South Africa, a Shakti Plastics, valamint az Arcos Dorados Colombia vállalatok kihívásaira kellett megalapozott stratégiát és cselekvési tervet javasoljanak.


A kolozsvári csapat tagjai Albert Sarolta Zsófia (Pénzügy és Bank, II. év), Bokor-Tóth Krisztina (Menedzsment, III. év), Bugár Anna (Pénzügy és Bank, II. év) és Pastor Kende-Ferenc (Menedzsment, III. év) voltak. A kolozsvári csapat felkészítésében dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel, dr. Rácz Béla-Gergely vállaltak szerepet. A csapatot Nagy Miriám, a GTK ügyvezetője kísérte el a versenyre.

További információk a versenyről ITT találhatók.

Gratulálunk a kolozsvári diákoknak és felkészítő tanáraiknak a kiemelkedő nemzetközi sikerhez!

Létrehozva: 2023/03/13

+