Csoportmásodik helyezésig jutottak diákjaink a 2023-as maastrichti esettanulmány-versenyen

Frissítve: 2023/05/18

Csoportmásodik helyezést értek el hallgatóink a hollandiai Maastrichtban szervezett globális esettanulmány-verseny 2023-as évadában. Gratulálunk a Balázs Kristóf (Gazdasági informatika, 2. év), Bánffy Zsófia (Menedzsment és Pénzügy és Bank, 2. év), Székely Evelin-Beáta (Gazdasági informatika, 3. év), valamint Szekernyés Péter (Pénzügy és Bank, 3. év) alkotta csapatunknak a kiváló eredményért!

2023. május 7 - 13. között megrendezésre került a Maastricht University School of Business and Economics (SBE) tizenharmadik éves világszintű esettanulmány versenye, melyen a Babeș-Bolyai Tudományegyetem diákjai is részt vettek, 15 észak amerikai, ázsiai, ausztrál és európai versenyző csapat mellett.

Az International Case Competition @ Maastricht (ICC@M) Global Business Case Competition 2023-as kiadása három fordulóból tevődött össze, két négyórás, valamint egy huszonnégyórás szakaszból. Ezek során diákjaink három esettanulmány megoldást kellett elkészítsenek és bemutassanak a szakmai zsűrinek. 

A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetemet (BBTE) képviselő csapat négy magyar tagozatos közgazdász hallgatóból tevődött össze. A másodéves Gazdasági informatika szakos Balázs Kristóf, a másodéves Pénzügy és bank, valamint Menedzsment szakos Bánffy Zsófia, a harmadéves Gazdasági informatika szakos Székely Evelin-Beáta, valamint a harmadéves Pénzügy és bank szakos Szekernyés Péter egy négy csapatból álló csopotban mérkőzött meg a finnországi Tampere University of Applied Sciences, az egyesült államokbeli University of Florida, Heavener School of Business és a kanadai University of British Columbia, Sauder School of Business csapatokkal. A két négyórás fordulóban diákjaink a Qiagen biotechnológiai, valamint a Kebony faanyaggyártó és kezelő vállalat kihívásaira kerestek megoldást. Az eseménydús hét második felét egy 24 órás esettanulmány képezte, mely során a Lufthansa légitársaság chatbotjának fejlesztését kellett megtervezzék, az vásárlói élmény optimális javítása érdekében.

A végső pontszámok alapján diákjaink csoportmásodikként végeztek, holtversenyben a finn csapattal, a döntős kanadai, valamint a floridai csapat mögött. A verseny győztesei a Singapore Management University diákjai lettek. Gratulálunk nekik.

A kolozsvári csapat a verseny során egyéb kulturális és szakmai programokon is részt vehetett. Köszönet jár a felkészítő tanároknak dr. Szász Leventének, dr. Györfy Lehelnek és dr. Rácz Béla-Gergelynek, valamint Kelemen Kincső doktorandusznak.

Gratulálunk a remek teljesítményhez a nemzetközi mezőnyben!

Létrehozva: 2023/05/18

+