Intézményünket a European Foundation for Management Development (EFMD) tagjává választották

Frissítve: 2021/07/02

2021. június 30-ától kezdődően a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kara (KGTK) teljes jogú, állandó tagjává vált a European Foundation for Management Development (EFMD) nevet viselő nemzetközi szakmai szervezetek. Romániából így a BBTE az egyetlen olyan felsőoktatási intézmény, amely e rangos nemzetközi szervezet tagja lehet.

Az EFMD egy brüsszeli központtal rendelkező, nemzetközi non-profit szerezet, amely irodáival többek között Genfben, Hong Kongban, Miamiban és Prágában is jelen van. Az EFMD a Menedzsment szakterület világszinten is legnagyobb intézményi hálózata, amelynek jelen pillanatban 966 intézményi tagja van 90 országból, melyek között rangos egyetemek, vállalatok és közintézmények is megtalálhatók.

Az EFMD hatáskörébe tartozik az EFMD Quality Improvement System (EQUIS) működtetése, amely világszinten az egyik legfontosabb olyan felsőoktatási akkreditációs rendszer, amelyet színvonalas gazdasági oktatást nyújtó egyetemek szerezhetnek meg. A megszerzett tagság tehát egy újabb jelentős lépést jelent a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar számára a nemzetközi versenyképessség továbbfejlesztésében és világszinten az egyik legfontosabb egyetemi minőségbiztosítási akkreditáció megszerzésében.

Létrehozva: 2021/07/02

+