Csoportmásodik helyezés és különdíj a világ egyik legrangosabb nemzetközi esettanulmány-versenyén Kanadában

Frissítve: 2023/03/08

2023. február 26. – március 5. között a kanadai Montréalban található Concordia University adott otthont a John Molson Undergraduate Case Competition 2023-as kiadásának, amely a világ legnagyobb és egyik legelismertebb nemzetközi gazdasági esettanulmány-versenye.

A versenyen az eddigi nemzetközi eredmények alapján intézetünk diákcsapata is részt vehetett, akik kiváló munkájukkal szerezték meg a csoport második helyezését, valamint elnyerték a verseny 3500 kanadai dollár értékű különdíját is.

A versenyen összesen 28 olyan egyetem csapata vehetett részt, akik az azt megelőző években kiemelkedően teljesítettek a különböző országokban megszervezett világszintű esettanulmány-versenyeken. A sorsolás alapján a kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karát képviselő magyar tagozatos csapat a németországi University of Münster, a spanyolországi Universidad de Navarra és a szingapúri National University of Singapore csapatával versenyzett egy csoportban.

A kolozsvári csapat tagjai Balázs Kristóf (Gazdasági informatika, 2. év), Szekernyés Péter (Pénzügy és bank, 3. év), Székely Evelin (Gazdasági informatika, 3. év) és Szőke Dóra (Menedzsment, 3. év) voltak. A verseny során a résztvevő csapatok 3 darab 3 órás és egy 24 órás esetoldás során mérkőztek meg egymással. A kolozsvári BBTE csapata kiváló teljesítményt nyújtva az egyik fordulót megnyerve, végül második helyen végzett a csoportban, így csak kevéssel maradt le a döntőbe jutásról.

A csoport végeredménye alapján a kolozsvári csapat megelőzte a spanyol és német egyetemek csapatát, a csoportból pedig a tavalyi bajnok és idén bronzérmes szingapúri csapat jutott tovább. Külön kiemelendő, hogy a kolozsvári csapat a legjobb jelentkezési esszé különdíját is elnyerte, amely által egy 3500 kanadai dolláros díjat is hazahozhattak. A versenyt az egyesült államokbeli University of Florida csapata nyerte, második helyezett a kanadai Western University volt, míg a dobogó harmadik fokára a szingapúri csapat állhatott fel.

A csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel és dr. Rácz Béla-Gergely voltak.

Gratulálunk a kolozsvári csapatnak a kiváló teljesítményhez a világszintű mezőnyben!
 

Létrehozva: 2023/03/08

+