Két díjat is elnyertek hallgatóink a Magyar Nemzeti Bank Oktatási Klubjának fenntarthatósági esettanulmány versenyén

Frissítve: 2021/12/16

Mindkét hallgatói csapatunk díjat érdemelt ki a Magyar Nemzeti Bank Oktatási Klubja által szervezett Fenntarthatósági Esettanulmány Versenyen. Hallgatóink a selejtezőben 104 résztvevő csapat között versenyezve jutottak a top 9-es budapesti, offline módon személyes jelenléttel lebonyolított helyszíni döntőbe, ahol a GreenLand csapatunk (Ábrahám Andrea-Tekla, Bíró Áron, Ilyés Andrea) az MNB Oktatási Klub hallgatói különdíját, a Stonks csapatunk (Tófalvi Nóra, Székely Csaba) pedig a leginnovatívabb ötlet különdíját nyerte el. Gratulálunk hallgatóinknak!

2021. december 10.-én került megszervezésre az verseny döntő fordulója, amelyen két hallgatói csapat képviselte Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét. A döntőt megelőző selejtezőben 104 csapat mérte össze tudását, a feladott esettanulmány középpontjában levő IKEA Group fenntarthatósági stratégiájának fejlesztése érdekében adtak javaslatokat a diákok. A benyújtott prezentációkat több kritérium szerint is bírálták, és a legjobb kilenc csapat az MNB Oktatási Klub budapesti székhelyén mutathatta be megoldását egy 7 szakértőből álló zsűri előtt.

A bemutatás és értékelés után a GreenLand (Ábrahám Andrea-Tekla, Bíró Áron, Ilyés Andrea) csapata nyerte el a második helyezésnek megfelelő MNB Oktatási Klub hallgatói különdíjat, és 750.000 forint értékű pénznyereménnyel volt jutalmazva. A Stonks (Tófalvi Nóra, Székely Csaba) csapata a leginnovatívabb ötlet különdíjat nyerték el és tárgyi jutalomban részesültek.

A Stonks csapat felkészítő tanárai dr. Györfy Lehel, dr. Szász Levente és dr. Rácz Béla voltak.

Gratulálunk csapatainknak!

Létrehozva: 2021/12/15

+