Kettős győzelem Bécsben! Első és harmadik helyezést értek el diákjaink a Modul Business Championship döntőjében

Frissítve: 2024/05/13

2024. május 9-11. között került megrendezésre a bécsi Modul Egyetem és Mathias Corvinus Collegium által szervezett nemzetközi esettanulmány-verseny, mely a Modul Business Championship nevet viseli. A Babeş-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetet a bécsi döntőben idén két három fős csapat képviselte, miután egy Közép- és Kelet-Európa szintű online selejtezőt követően bejutottak a helyszíni 8 csapatos döntő fordulóra. A mesterszakos hallgatók alkotta Orient csapat a dobogó legfelső fokára állhatott a végső döntőben, ezáltal egy kínai tanulmányutat nyerve. Az Orient csapat tagjai Ábrán Kinga-Réka (Vállalati pénzügyi menedzsment mesteri, 2. év), Pastor Kende-Ferenc  (Vállalkozásmenedzsment mesteri, 1. év) és Szekernyés Péter (Vállalkozásmenedzsment mesteri, 1. év) voltak. Az elsőéves hallgatókból álló Lokomotiv GTM csapat a döntőben harmadik helyezést szerzett. A csapat tagjai Forró Gellért (Pénzügy és bank, 1. év), Hadnagy Magor  (Menedzsment, 1. év) és Ilyés Tamás (Menedzsment, 1. év) voltak. A kolozsvári csapatok felkészülését dr. Györfy Lehel-Zoltán egyetemi docens, dr. Szász Levente egyetemi tanár, dr. Rácz Béla-Gergely egyetemi adjunktus és Izsák Réka doktorandusz hallgató koordinálta.

 

A verseny tematikája az osztrák állami vasút, azaz az Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) versenyképességének megtartása és növelése volt más tömegközlekedési ágazatokhoz képest.  A csapatok az ÖBB számára  különböző jegycsomagok létrehozását javasolták, azonosítva a főbb célcsoportokat, emellett pedig meghatározva egy illeszkedő marketing stratégiát.

alt text

Május 10-én, a helyszínen került sor az esettanulmány megoldására; miután a csapatok megkapták az írott esettanulmányt, 24 óra állt rendelkezésükre kidolgozni a megoldásokat. Másnap a prezentációk bemutatása következett a szakmai zsűrinek, először az elődöntőben, majd ezt követően a végső döntőben, melyben három csapat mérkőzött meg egymással. A kolozsvári csapatok kiemelkedő teljesítményt nyújtva végül a dobogó legmagasabb és harmadik fokára is felállhattak.

Gratulálunk diákjainknak a nagyszerű eredményekhez!

alt text

alt text

alt text

Létrehozva: 2024/05/13

+