Kiválóan teljesítettek hallgatóink a mesteriseknek szervezett németországi esettanulmány versenyen

Frissítve: 2020/10/26

Rendkívül erős nemzetközi mezőnyben a BBTE KGTK magyar tagozatát képviselő Barabási Tamás (Vállalkozásmenedzsment mesteri, I. év), Borsos András (Vállalati Pénzügyi Menedzsment mesteri I. év), Jakó Zsolt (Vállalati Pénzügyi Menedzsment mesteri I. év), Kelemen Kincső (Vállalkozásmenedzsment, 2. év) alkotta csapat kiválóan helyt állt a University of Münster által szervezett mesterképzésen résztvevőknek szóló nemzetközi menedzsment esettanulmányoldó versenyen. 

2020. október 21.-23. között a németországi University of Münster gazdasági karának szakkollégiuma, a University of Münster Case Club szervezésében került sor a 2020-as nemzetközi menedzsment esettanulmány-versenyre, amelyen a világ 16 vezető gazdasági felsőoktatási intézménye. A többfordulós verseny egy 4 órás, valamint egy 10 órás esettanulmány megoldásából tevődött össze, a résztvevő 16 csapat pedig négy darab 4 csapatos csoportban versenyzett a nagydöntőbe való jutásért.

A csapatok első körben egy zöld kiszállítást biztosító vállalat, a Liefergrün számára kellett terjeszkedési stratégiát kidolgozzanak, majd a 10 órás eset során az edyoucated platformnak kellett megoldást javasolniuk arra vonatkozóan, hogy milyen stratégiát követke törjenek be a tanácsadói piacra. A „Synergy Consulting” fantázianevet viselő kolozsvári csapat a mindkét esettanulmány esetében harmadik helyezést ért el a csoportban, a továbbjutást érő helyet azonban végül a University of Chulalongkorn csapata szerezte meg, akik a döntőben harmadik helyezést értek el.
A versenyt a szingapúri Nanyang Technological University csapat nyerte, mögöttük a kanadai Smith School of Business at Queen's University végzett, harmadik lett a University of Chulalongkorn csapata.

A kolozsvári csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel-Zoltán és dr. Rácz Béla-Gergely voltak. Köszönjük munkájukat és szívből gratulálunk a csapatnak!

Létrehozva: 2020/10/26

+