Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny (KEEV)

KEEV 2016

KEEV 2015

KEEV 2014

 

A KEEV (Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny) a Kolozsvári Esettanulmány Napokon belül a BBTE-KGTK Magyar Intézetében tanuló egyetemistáknak ad lehetőséget a megmérettetésre. Az esettanulmány verseny különböző fedőnevek alatt (Országos Menedzsment Esettanulmány Verseny, Kolozsvári Menedzsment Esettanulmány Verseny, Kolozsvári Pénzügyi Esettanulmány Verseny) mára már több mint egy évtizedes múltra tekint vissza. Kezdetben a KGK (Közgazdász Klub) szervezte, de mára már a BBTE-KGTK Magyar Intézetének saját rendezvénye.

A három napig tartó rendezvény célja a valós gazdasági helyzetek és problémák közelebb hozása az egyetemisták számára, hisz köztudott dolog, hogy az esettanulmány egy minőségi oktatást biztosító interaktív képzési módszer, mellyel célunk az egyetemisták gyakorlati tudásának felmérése is, hisz a mindenkori egyetemi oktatók számára mindig is egy kihívást jelent olyan tananyag felépítése, mely gyakorlati, a valós gazdasági életben azonnal használható ismereteket nyújt.

A verseny keretei között évről-évre több fiatal, vállalkozó kedvű, tudását, felkészültségét bizonyítani akaró hallgató próbálja ki megszerzett gazdasági ismereteit egy-egy helyi vonatkozású, valós gazdasági helyzettel és problémával való megismerkedés és megoldási javaslat megfogalmazása által. Az, hogy az értékelő bizottság kizárólag a vállalati szféra képviselőiből áll, biztosítja az objektív összevetést, módot ad a tisztességes megmérettetésre, a szakmai és emberi kapcsolatok kiépítésére. A zsűri tagjai vállalatvezetők és gyakorló gazdasági szakemberek, akik nem csupán a résztvevő csapatok teljesítményét értékelik, hanem az egyes bemutatók után kérdéseikkel, gyakorlati észrevételeikkel közvetlen kapcsolatba is kerülhetnek a hallgatókkal.

A megmérettetés ugyanakkor lehetőséget ad barátságok kialakítására olyan keretek között, amelyekben a legjobbak találkoznak. Az eddigi években megszervezett esettanulmány versenyek során is megbizonyosodhattunk róla: csak nyerteseket láthatunk, nincsenek vesztesek. A versenyen 4 hallgatóból álló csapatok mérik össze tudásukat, kommunikációs, illetve problémamegoldó képességüket az esettanulmányok megoldása, valamint a zsűri és a közönség előtt történő bemutatás során. A nyilvános bemutatókra bárkinek betekintése lehet, aki kíváncsi arra, hogyan zajlik egy ilyen esemény.

+