Logisztikai menedzsment az Autonet Importnál – tanulmányi kirándulás 2021

Frissítve: 2021/12/13

Intézetünk 3. éves hallgatói 2021. december 10-én vállalatlátogatáson vehettek részt a szatmárnémeti székhellyel rendelkező Autonetnél, ahol részletes betekintést nyerhettek a cégcsoport működésébe és a logisztikai folyamatok menedzsmentjébe, valamint egy élő, online közvetítés során a vállalat Bukarest melletti raktárát is „meglátogathatták”, amely az ország első olyan raktára, amely teljes mértékben robotizált tárolási megoldást alkalmaz. A program egy további meglepetése volt, hogy a hallgatók a vállalat által támogatott Dakar-rali motoros pilótával is megismerkedhettek. Köszönjük a vállalat képviselőinek a szívélyes fogadtatást és a magas színvonalú szakmai programot!

Az alábbiakban két résztvevő diák beszámolója olvasható a pénteki vállalatlátogatásról:

„Számomra a legmeghatározóbb tanulság a nap végén az volt, hogy milyen fontos tud lenni a szervezeti kultúra egy vállalatnál és a személyes kiteljesedés a jövendőbeli munkapozíciónk által. Az Autonet nagy hangsúlyt fektet az alkalmazottak elégedettségére, illetve nagyon sok program révén segíti a társadalmat és a környezetet. A logisztikai folyamatok bemutatása során lehetőségünk volt megismerni a Bukarestben már működő, illetve további 3 épülőben levő robotizált raktárat is. Meglepő volt látni, hogy a romániai piacon is létezik ilyen innovatív rendszer. Összeségében egy szakmai tanulságokkal teli napot zártunk, amely az előrelátható logisztikai tapasztalatokon felül, személyes tanulságokat is tartalmazott.”

Madaras Álmos, 3. év, Menedzsment szakirány

„Az Autonet logisztikai központjában tett látogatásunk során a legérdekesebbnek az AutoStore robotizált raktármenedzsment rendszerét találtam. Elbűvölő volt számomra, hogy ilyen kis területen mekkora árumennyiséget lehet eltárolni, mindezt robotokkal működtetve, minimális emberi beavatkozással. Mindemellett a tordai és üllői raktárhelyiség kialakításának körülményei, miértje és stádiuma is felkeltette az érdeklődésemet, mint folyamatban levő vállalati beruházások, fejlesztések. Emellett kifejezetten izgalmasnak bizonyult az Autonet jövőbeni automatizálással kapcsolatos innovatív projektjei. Kíváncsian várom a további fejleményeket a vállalat fejlődését illetően.”

Bereczki Lilla, 3. év, Marketing szakirány

 

A kolozsvári diákcsapatot dr. Szász Levente, dékánhelyettes, egyetemi tanár kísérte el. Ezúton is köszönjük a vállalat minden jelenlevő képviselőjének, kiemelten Ilonczai Tamás marketingigazgatónak, Cristian Matei operatív vezetőnek, Medve Elena HR-menedzsernek, Gyenes Emánuelnek, az Autonet Motorcycle Team versenyzőjének, Kocsis Attila logisztikai menedzsernek, Szabó Levente logisztikai technikusnak, illetve Szilágyi István csoportszintű logisztikai vezetőnek az érdekes előadásokat és a színvonalas szakmai programot!

Az immár ötödik kiadásához érkezett eseményről további beszámolót a szatmar.ro oldalán olvashatnak.

Létrehozva: 2021/12/13

+