Marketingtervezés a gyakorlatban 2022-2023

Frissítve: 2022/08/01

A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán, a Marketingtervezés tantárgy keretében a 2022-2023-as tanévben is folytatjuk a tizenhárom éve elindított sikeres Marketingtervezés a gyakorlatban című programot. Az érdeklődő vállalatok jelentkezését 2022. szeptember 10-ig várjuk!

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán oktatott   Marketingtervezés   tantárgy keretében a 2022-2023-as tanévben is folytatjuk a tizenhárom éve elindított  sikeres    Marketingtervezés a gyakorlatban    című programot.

A program keretén belül a résztvevő vállaltok képviselői megfogalmazzák a briefet, amire a marketingtervet kell készíteni.  A diákok feladata javaslatot tenni a megfogalmazott problémára úgy, hogy egy részletes környezetelemzést, versenytárselemzést vagy akár fogyasztókutatást is végeznek.  A javaslatok kitérnek a projekt célközönségére, céljaira, a vállalati stratégiára, a termék, ár-, értékesítési és kommunikációs politikára, illetve a szükséges erőforrásokra. 

A marketingtervet 4 fős diákcsapatok dolgozzák ki.  Egy esettanulmányon több csapat is dolgozik, így különböző nézőpontok kerülnek megvilágításra. A marketingterv szerves része a diákok végső értékelésének.  A marketingterv 2022. október és december között kerül kidolgozásra és 2023. januárjában kerül bemutatásra.

Az érdeklődő vállalatok jelentkezését   2022. szeptember 10-ig   várjuk.

Programfelelős:   dr. Alt Mónika Anetta,   habilitált egyetemi docens 

email:   monika.alt@econ.ubbcluj.ro

A programban számos vállalat vett eddig részt: Arcadom,  Codspring,  Unilact,  Cosm Fan,  Kolozsvári Magyar Opera,  Mind Fitness Games,  Gonzo Interiors,  Memorix,  Autonet,  Vinca Wines,  Bridge Language Study House Egyesület,  Weingut Brutler & Lieb,  SoupeR,  Autokov,  Vitacom Electronics,  Ghandi,  Hitter Technologies,  Agrosel,  Optiko,  az   Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE)  –  Kolozsvár 1891,  Chocolate Management,  Travelminit,  Negotio Consult Group,  Fit Pet Food,  a Bosch Románia,  Munch Románia  és  ArtWise Egyesület.

Létrehozva: 2022/08/01

+