Marketingtervezés a gyakorlatban 2023-2024

Frissítve: 2023/08/04

A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán, a Marketingtervezés tantárgy keretében a 2023-2024-as tanévben is folytatjuk a tizennégy éve elindított sikeres Marketingtervezés a gyakorlatban című programot. Az érdeklődő vállalatok jelentkezését 2023. szeptember 15-ig várjuk!

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán oktatott Marketingtervezés tantárgy keretében a 2023-2024-as tanévben is folytatjuk a tizennégy éve elindított sikeres Marketingtervezés a gyakorlatban című programot.

 

A program keretén belül a résztvevő vállaltok képviselői megfogalmazzák a briefet, amire a marketingtervet kell készíteni. A diákok feladata javaslatot tenni a megfogalmazott problémára úgy, hogy egy részletes környezetelemzést, versenytárselemzést vagy akár fogyasztókutatást is végeznek. A javaslatok kitérnek a projekt célközönségére, céljaira, a vállalati stratégiára, a termék, ár-, értékesítési és kommunikációs politikára, illetve a szükséges erőforrásokra. 

 

A marketingtervet 4 fős diákcsapatok dolgozzák ki. Egy esettanulmányon több csapat is dolgozik, így különböző nézőpontok kerülnek megvilágításra. A marketingterv szerves része a diákok végső értékelésének. A marketingterv 2023. október és december között kerül kidolgozásra és 2024. januárjában kerül bemutatásra.

 

Az érdeklődő vállalatok jelentkezését 2023. szeptember 15-ig várjuk.

Programfelelős: dr. Alt Mónika Anetta, habilitált egyetemi docens 

email: monika.alt@econ.ubbcluj.ro

 

A programban számos vállalat vett eddig részt: Arcadom, Codspring, Unilact, Cosm Fan, Kolozsvári Magyar Opera, Mind Fitness Games, Gonzo Interiors, Memorix, Autonet, Vinca Wines, Bridge Language Study House Egyesület, Weingut Brutler & Lieb, SoupeR, Autokov, Vitacom Electronics, Ghandi, Hitter Technologies, Agrosel, Optiko, az Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) – Kolozsvár 1891, Chocolate Management, Travelminit, Negotio Consult Group, Fit Pet Food, a Bosch Románia, Munch Románia, ArtWise Egyesület, SET Prod-Com és az Exponential Transilvania.

Létrehozva: 2023/08/04

+