Második helyezés a METU Startup Lab nemzetközi versenyen!

Frissítve: 2021/11/10

Hallgatói csapatunk kiváló második helyezésével zárult a 2021. november 5-én jelenléti formában megrendezett METU Startup Lab nemzetközi verseny, amelynek a budapesti Metropolitan Egyetem adott helyet. Intézetünk dobogós csapata: Ábrán Kinga-Réka (Pénzügy és bank, III. év), Benedek Orsolya (Menedzsment, II. év), Kovács Dorottya (Menedzsment, III. év), Pastor Kende-Ferenc (Menedzsment, II. év) és Székely Noémi (Menedzsment, II. év). Gratulálunk!

A verseny témája a „fenntarthatóság a felsőoktatásban” témakör volt, amely során a résztvevő csapatoknak első sorban 5 problémát kellett megfogalmazniuk, amelyek most a jelenben relevánsak a felsőoktatásban, majd ezekre a problémákra kellett reflektálniuk, illetve megoldásokat keresni, hogy ezek hogyan fognak 2030-ban megvalósulni a felsőoktatásban.

A verseny részeként a diákok két szimulációs játékon is részt vettek, amelyek beleszámítottak a teljesítménybe. Ezen játékok egy valós vállalati példát mutattak be, ahol különböző belső működési döntéseket kellett meghozniuk a csapatoknak különböző időperiódusokban.

A nap végén minden csapat prezentálta egy szakmai zsűri előtt, hogy milyen döntéseket hoztak a fenntarthatóság érdekében, ami által fejlődhettek a csapatok. Majd a verseny után lezárásképpen egy vacsora következett a csapatok jelenlétében.

A verseny végeredménye:

1. díj: University of Cantabria

2. díj: Babeș-Bolyai Tudományegyetem

3. díj: Szegedi Tudományegyetem

Különdíj: Stuttgart Media University

A kolozsvári csapat kísérői Nagy Miriám és Borsos András, a felkészítő tanárai dr. Györfy Lehel, dr. Szász Levente és dr. Rácz Béla voltak.

Létrehozva: 2021/11/10

+