Második helyezés az európai csapatok között a belgrádi nemzetközi esettanulmány-versenyen

Frissítve: 2022/05/22

Második helyet szerzett intézetünk hallgatói csapata a Belgrade Business International Case Competition nemzetközi gazdasági esettanulmány verseny európai csoportjának rövid esettanulmány oldási fordulójában. Gratulálunk az elsőéves Balázs Kristófnak és Bugár Annának, valamint a másodéves Székely Evelin-Beátának és Szekernyés Péternek, akik a nagyszerű eredményt elérő csapatunkat alkották!

2022. május 8-13. között megszervezésre került a nyolcadik BBICC, Belgrade Business International Case Competition     nemzetközi gazdasági esettanulmány verseny, online keretek között. A versenyen a Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának négyfős magyar tagozatos diákcsapata is részt vett, ahol olyan neves egyetemekkel versenyeztek, mint például a Belgrádi egyetem, a waterlooi Lazaridis School of Business and Economics, a hong-kongi University of Science and Technology, a szingapúri National University of Singapore.

A csapatok három csoportban mérték össze tudásukat: ausztrál-kanadai, ázsiai, valamint európai, utóbbiban versenyeztek a BBTE diákjai. Bár a kolozsvári csapat nem jutott be a legjobb háromból álló döntőbe, az európai csapatok között sikerült második helyet szerezniük az 5 órás esettanulmány során.

A verseny két részből állt: egy ötórás esettanulmányoldásból, mely során a diákok Topola, szerb régió fejlesztésére hozhattak javaslatokat, valamint egy huszonnégyórásból, mely alatt az Epic Games, valamint a Unreal Engine oktatásban való részvételi stratégiáját kellett kidolgozzák. Mindkét szakaszban remekül teljesített az első- és másodéves hallgatókból alkotott kolozsvári csapat.

A verseny döntősei a következők lettek:

1. hely: National University of Singapore

2. hely: University of Belgrade

3. hely: Lazaridis School of Business & Economics

A kolozsvári csapat tagjai Balázs Kristóf (Gazdasági informatika, 1. év), Bugár Anna (Pénzügy és Bank, 1. év) Székely Evelin-Beáta (Gazdasági informatika, 2. év), Szekernyés Péter (Pénzügy és Bank, 2. év) voltak.

A csapat felkészítéséért köszönet jár dr. Györfy Lehel-Zoltán, dr. Rácz Béla-Gergely, dr. Szász Levente és Kelemen Kincső oktatóknak. Gratulálunk a kolozsvári csapat minden tagjának a kiemelkedő teljesítményhez!

Létrehozva: 2022/05/22

+