Mesteris diákjaink az MNB ösztöndíjas tehetségprogramjában

Frissítve: 2022/11/16

Öt mesterszakos diákunk is bejutott a Magyar Nemzeti Bank (MNB) által meghirdetett Tehetség Programba, amelynek első eseményére 2022. november 9. és 12. között került sor. Az 500.000 forint értékű hallgatói ösztöndíjak mellett a program fő célkitűzése, hogy a legtehetségesebb magyar hallgatók olyan, a jövőt meghatározó területeken szerezzenek új ismereteket, mint az új fenntartható közgazdaságtan, a technológiai fejlődés lehetséges irányai vagy a versenyképesség legfontosabb pillérei.

A 2022-ben először meghirdetett MNB Tehetség Program három eseményből áll. Azon hallgatók, akik a teljes tanévben részt vesznek a programokon, az ezt igazoló oklevél mellett egy 500.000 forint összegű ösztöndíjra pályázhatnak a Pallas Athéné Domus Meriti Alapítványnál (PADME), tagjaivá válnak az MNB Tehetség Klubnak, valamint lehetőséget nyernek arra, hogy részt vegyenek a PADME Hallgatói Mobilitás Programján.

Mesterszakos hallgatóink, név szerint Bereczki Lilla-Katinka (Vállalkozásmenedzsment, 1. év), Hari Hilda (Digitális marketing, 2. év), Kovács Alpár-Botond (Vállalati pénzügyi menedzsment, 1. év), Pávai-Marossy Zsófia-Réka (Vállalati pénzügyi menedzsment, 1. év) és Pelger Ivett-Petra (Vállalkozásmenedzsment, 2. év) a program első eseménye alatt nyolc előadáson vettek részt. A nemzetközileg elismert magyar kutatók, területükben kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek előadásai között olyanokat hallgathattak meg, mint például Dr. Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnökének előadása az új, fenntartható közgazdaságtanról, Dr. Csizmadia Norbert, a PADME Alapítvány kuratóriumi elnökének előadása a jövő világának térszerkezetéről, vagy Dr. Horváth Levente, az NJE Eurázsia Központ igazgatójának előadása Eurázsia jövőjéről.

Létrehozva: 2022/11/16

+