Mesteriseink győzelme a globális kockázatmenedzsment verseny regionális döntőjében

Frissítve: 2021/03/29

Mesteris hallgatóink győzelmével és globális döntőbe való továbbjutásával zárult a PRMIA Risk Management esettanulmány-verseny regionális döntője. A győztes kolozsvári csapat tagjai Barabási Tamás (Vállalkozásmenedzsment, mesteri I. év), Borsos András (Vállalati pénzügyi menedzsment, I. év), Breier Andrea (Vállalati pénzügyi menedzsment, I. év), és Jakó Zsolt (Vállalati pénzügyi menedzsment, I. év) voltak.

2021. március 26-án a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar Magyar Intézetének hallgatóiból álló Synergy csapat szerezte meg a PRMIA Risk Management esettanulmány-verseny regionális döntőjének első helyét. Az online térben megrendezésre került döntőben elért győzelem azt is jelenti, hogy a régióból a kolozsvári csapat jutott tovább a verseny nemzetközi, szintén virtuálisan megrendezendő döntőjébe.

A versenyen résztvevő diákoknak először egy válogató fordulót kellett teljesíteni, melynek során a National Australia Bank-ot érintő különböző kockázatkezelési kérdésekre kellett megoldást találni. A legjobban teljesítő három csapat meghívást nyert a regionális döntőre, melyben az előző fordulóban leadottakat többek között egy MATLAB-ban létrehozott kockázatkezelési és teljesítménymérő minialkalmazással kellett kibővíteni. A végleges megoldásokat a csapatoknak egy szakmai zsűrinek kellett prezentálni.

A regionális szakasz döntőjében részt vevő másik két csapatot a Budapesti Műszaki és Gazdálkodástudományi Egyetem, illetve a Széchényi István Egyetem diákjai alkották. A csapat felkészítői dr. Nagy Bálint Zsolt és dr. Benedek Botond voltak.

Létrehozva: 2021/03/29

+