Nemzetközi elismerés: akkreditálja karunkat a Network of International Business Schools

Frissítve: 2023/06/08

2023. május 30-án helyszíni kiértékelés zajlott karunkon, amelyen a Network of International Business Schools (NIBS) amerikai és nagy-britanniai képviselői vettek részt. Az előzetes kérdőíves felmérés, valamint az egynapos helyszíni kiértékelés eredményei alapján a bizottság javasolja, hogy a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kart vegyék fel a NIBS teljes jogú tagjai közé. A döntést a NIBS Igazgatótanácsának következő ülésén véglegesítik. NIBS tagjaként karunk számára számos újabb nemzetközi együttműködési lehetőség nyílik meg, melyek jelentősen növelhetik majd intézményünk globális versenyképességét, mind hallgatói, mind pedig oktatói vonalon.

A helyszíni kiértékelést karunk kolozsvári kampuszán Ian Charles (korábbi NIBS elnök, Nagy-Britannia) és Memo Diriker (emeritus professzor, Egyesült Államok) vezették. A kiértékelés során a bizottságot a kar dékánja, Răzvan V. Mustață, valamint Szász Levente dékánhelyettes fogadták, akik bemutatták a kar működését és nemzetközi projektjeit. A kiértékelés részeként a bizottság személyes beszélgetéseket folytatott a kar nemzetközi irodájának vezetőivel és munkatársaival, a nemzetközi akkreditációkért felelős dékánhelyettessel, valamint olyan diákokkal is, akik a karunkon tanulva már számos nemzetközi programban részt vehettek. A bizottság külön értékelte, hogy olyan magyar tagozatos közgazdász hallgatókkal is találkozhatott, akik kiváló eredményeket értek el nemzetközi esettanulmány-versenyeken, idén például világszintű első helyezést szerezve a NIBS versenyén az egyesült államokbeli Iowában.

A helyszíni értékelések alapján a bizottság jelentésében NIBS akkreditációra javasolta intézményünket, a javaslat jóváhagyására várhatóan a NIBS ez évi igazgatótanács-ülésén kerül majd sor.

Létrehozva: 2023/06/08

+