Online gazdasági esettanulmány-verseny a kolozsvári BBTE-n

Frissítve: 2021/04/21

A kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete 2021. április 24-én a tavalyi évhez hasonlóan ismét online térben szervezi meg a 25 ezer lej összdíjazású Kolozsvári Esettanulmány Napokat, amelynek részeként két párhuzamos rendezvény zajlik, a XIII. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye és a XXVI. Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny.

Több mint 100 diák méri össze tudását szombaton

A két rendezvény döntő fordulójában összesen 124 versenyző vesz részt: a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyén a két selejtező forduló pontszámai alapján a döntőbe 20 háromfős csapat került be (az 56 jelentkező csapat közül) 18 különböző erdélyi középiskola képviseletében, míg a Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny döntős mezőnyét a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetének 16 négyfős csapata alkotja.

Élőben követhetjük a döntőt

A verseny résztvevői szombaton egy romániai épületgépészeti, fürdőszobai és villamossági megoldásokat értékesítő nagyvállalat, a Melinda Instal által szolgáltatott esettanulmányt fognak kidolgozni és bemutatni. A diákok a Melinda Instal magyarországi piacra való belépését kell kidolgozzák. A döntős csapatoknak közel egy hét áll rendelkezésükre, hogy megfogalmazzák javaslataikat a cég által felvetett kihívásokra, megoldásaikat pedig vállalatvezetőkből és gazdasági szakemberekből álló zsűri fogja értékelni. A csoportok sorsolását, a megnyitót, a legjobb négy csapat küzdelmét és az eredményhirdetést élőben követheti a közönség a magyar intézet Facebook-oldalán.

„A Kolozsvári Esettanulmány Napok egyetemistákat célzó részét 26 éve szervezi a kar, és még a 2000-ben intézményesült magyar nyelvű kolozsvári magyar közgazdász képzésnél is régebbi. Dacára a járványhelyzetnek, sikerült tavaly és idén is megszervezzük a versenyt, és az online körülményekhez adaptált színvonalas és talán még izgalmasabb összecsapásokat láthatnak mindazok, akik szombaton élőben követnek minket a BBTE Közgáz Facebook-oldalán. Köszönjük vállalati partnereinknek a támogatást, és külön köszönjük a Melinda Instalnak az esettanulmányt, amely az idei verseny feladatát fogja képezni!” – nyilatkozta dr. Szász Levente, a kar magyar tagozatért felelős dékánhelyettese.

Felvételi plusz pontok és értékes nyeremények várják a diákokat

Azok a középiskolások, akik jó eredményt érnek el a döntőn, plusz pontokat kapnak az egyetemi felvételijükhöz, ha a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatát választják érettségi után. A pluszpontok és az életre szóló tapasztalat mellett a versenyző diákok jelentős pénznyereményekben is részesülhetnek: a rend-ezvénysorozat összdíjazá-sa 25.000 lej. A Kolozsvári Esettanulmány Napokat élőben követhetik 2021. április 24-én, szombaton 12 órától a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetének Facebook oldalán.

Milyen képességeket fejleszt az online oktatás?

A diákok kreativitására is kíváncsiak voltak a szervezők, ezért a csapatok egy fotókollázs segítségével kellett bemutassák, hogy milyen képességeiket segítette egy év online oktatás, mi volt az, amit ezalatt tanultak. Az egyetemista és középiskolás csapat-fotókra csütörtökig lehet szavazni a magyar intézet Facebook-oldalán, a nyer-tes pedig különdíjban részesül. Idén különlegességként a szervezők a Kolozsvári Esettanulmány Napok Instagram-párbaját is elindították, ahol a középiskolások és az egyetemisták ugyancsak kollázsfotókkal versenyeznek a Melinda Instal által felajánlott Instax Fujifilm fényképezőgépért.

Létrehozva: 2021/04/21

+