Seattle-i egyetem globális esetversenyén vettek részt hallgatóink

Frissítve: 2021/04/29

Az egyesült államokbeli Seattle-ben működő University of Washington, Foster School of Business esettanulmány versenyén vehetett részt négyfős hallgatói csapatunk, 23 további ország rangos egyetemeinek diákcsapataival versenyezve 2021. április 15 és 26 között. A Csenteri András-Gergely (Gazdasági informatika 2. év), Hollanda Tekla-Andrea (Pénzügy és bank 2. év) és Karda Sára (Menedzsment 2. év) és Szép Hunor (Pénzügy és bank, 3. év) alkotta csapatunk kiválóan helytállt az erős nemzetközi mezőnyben.

A verseny több fordulót foglalt magába, amelynek kezdőmozzanata egy, a programot részletesen leíró, ünnepélyes megnyitó volt. Ezt követte egy 24 órás esettanulmány verseny, amelynek keretén belül a hallgatóink vegyes csapatokban dolgozhattak és működhettek közre más országok diákjaival. Ezt a fordulót három napnyi networking tevékenység követte, ahol lehetőség adódott egymás megismerésére. 

A verseny fő programpontja egy 72 órás esettanulmány megoldása volt, amely során csapatunknak a Tesla expanziós terveinek visszaigazolását kellett elkészítenie. Az esettanulmány elkészítése jelentős elemzői munkát vett igénybe, a globális piacok megismerése és vállalat helyzetének értelmezése által volt lehetséges a megoldás elkészítése. 

A verseny végső mozzanataként a döntőre került sor, amelyre három csoport jutott tovább, a következő egyetemek képviseletében: Erasmus University of Rotterdam, University of Porto és Chulalongkorn University of Thailand. Nyertesként pedig a University of Porto csapata került ki a döntő megmérettetésből. 
Csapatunk, annak ellenére, hogy nem sikerült a döntőbe jutnia, igazán értékes tapasztalatra tett szert, mind a szakmai terén, mind a csapatmunka terén. 

A csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel és dr. Rácz Béla voltak.

Létrehozva: 2021/04/29

+