Századik alkalommal dobogón! Győzelem és második hely a pécsi menedzsment versenyen!

Frissítve: 2021/10/22

Hallgatói csapataink győzelmével és második helyével zárult a személyes jelenléti formában megszervezett I. Pécsi Menedzsment Esettanulmányi Verseny, amely helyezések a BBTE KGTK magyar tagozatának 21 éves és esetversenyzéseink 16 éves történelmében már a 100. nemzetközi esettanulmány versenyen elért dobogós helyezést jelentik. Gratulálunk csapatainknak és felkészítő tanárainknak!

2021. október 16-18. között került sor az I. Pécsi Menedzsment Esettanulmányi Versenyre, a Janus Pannonius Közgazdasági Szakkollégium szervezésében, személyes jelenléti formában.

A verseny témája egy fiktív ingatlankezelő vállalat volt, és a tizenkét csapatnak 30 óra állt rendelkezésre megoldani a vállalat problémáját. A vállalat egy adatközpontot akart létesíteni Magyarországon, és a csapattagoknak környezetvédelmi, technológiai, pénzügyi és menedzsment problémákra kellett választ adjanak megoldásukkal.

Mivel ez egy újszerű, innovatív verseny volt, a csapattagok előre leszögezett vállalati szerepkörökkel rendelkeztek, és az esettanumány megoldása során ezekhez a szerepkörökhöz kellett tartsák magukat. A megoldás prezentálását egy szakmai zsűri értékelte, akik egyéni és csapatos visszajelzést is lehetővé tettek, így fejlődhettek a verseny során a versenyzők.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézetét három csapat képviselte, kivívva az online selejtezőn a top 12-be való továbbjutás jogát:

  • A Codex csapat, melynek tagjai: Bereczki Lilla-Katinka (Marketing, III. év), Kovács Dorottya (Menedzsment, III. év), Pelger Ivett-Petra (Vállalkozásmenedzsment mesteri, I. év) és Szép Hunor (Vállalati pénzügyi menedzsment mesteri, I. év).
  • A Cryptex csapat, melynek tagjai: Apetroae Lucas-Matteo (Gazdasági informatika, III. év), Ábrahám Andrea Tekla (Gazdasági informatika, III. év), Kovács Alpár-Botond (Menedzsment, III. év) és Martonos Magor-Tamás (Gazdasági informatika, III. év).
  • A Stonks csapat, melynek tagjai: Réti Dávid-Árpád (Menedzsment, III. év), Székely Csaba (Menedzsment, III. év), Tófalvi Nóra (Menedzsment, III. év) és Veres Andor (Menedzsment, III. év).

Két csapatunk az elődöntős csoportok megnyerésével jutott a döntőbe. Versenyzőink kiváló szereplését követően, a zsűri az első helyezést a Codex csapatnak ítélte meg, míg a második helyezést a Cryptex csapatnak.

A kolozsvári csapatok felkészítő tanárai dr. Györfy Lehel, dr. Szász Levente és dr. Rácz Béla voltak.

A verseny végeredménye:

1. díj: Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

2. díj: Babeș-Bolyai Tudományegyetem, Kolozsvár

3.díj: Pécsi Tudományegyetem, Pécs

dícséret: Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Létrehozva: 2021/10/21

+