Táborok

 

  1. Mol tábor

A tábor története valamikor az 1996-os évre vezethető vissza. Az esemény „édesanyja” Darabont Lili néni volt. Kezdetektől MOL finanszírozás és szakmai támogatás volt benne, innen is az elnevezés. Elsősorban kolozsvári magyar közgazdászoknak szól és a mai napig régi és új közgazdászok találkozóhelye. A rendezvényt a Közgazdász Klub (KGK) szervezte a kar támogatásával.

  1. Pénzügy tábor

Az első Pénzügy tábor 1997 októberében volt megszervezve Papp Emese koordinálásával. Ennek célja a Veszprémi Nyári Egyetem (most már Keszthelyen szervezik meg Pénzügyi Nyári Egyetem néven) folytatása volt. A cél az volt, hogy az ott átadott pénzügyi tudást tovább gyarapítsuk „itthon” is. Az elején oktatás jellege volt, aztán folyamatosan egyre több gyakorló pénzügyes jött és mára a tábornak a pénzügyi napi gyakorlatokból ízelítőt adó workshop jellege lett, hiszen ma már nem kell további elméleti oktatást biztosítani a diákoknak külön tevékenységekben, de annál nagyobb szükség van gyakorlati ismeretek átadására. A kezdetektől fogva napjainkig a rendezvény fő mentora (szakmai, anyagi, és szellemi szinten is) Száz János professzor úr. Kezdetben a KGK szervezte, most a Mikó Imre Szakkollégium a Magyar Intézettel közösen vette át a szervezést.

  1. Marketing táborok a MarkeTeam szervezésében

A szakkollégiumi műhelytáborok 2008 óta évente kerülnek megrendezésre. Eddigi helyszínek Torockó és Jósikafalva voltak. A marketing táborok elsősorban a MarkeTeam tagjainak biztosítanak szakmai és kapcsolatépítő tevékenységeket, de a kapacitás függvényében más, a marketing iránt érdeklődő közgazdász hallgató számára is lehetőséget kínálnak, mind a MarkeTeam közösségének és tevékenységének megismerésére, mind pedig az adott marketing témákban való elmélyülésre. A program minden évben sokrétű: vállalati és egyetemi szakemberek előadásokat tartanak, a résztvevők workshopokban dolgoznak, kirándulások, vetélkedők, csapatépítő játékok és természetesen bulik teszik változatossá a programot. Előző években a tábor előadó vendégei voltak: Hóka Hédi (BBTE Pszichológia Kar), Péter Árpád (Vitrina Advertising), Plésa Róbert (Magyar Opera), Héjja Szabolcs (OTP), Seer Szeréna (tréner), Seer László (a Magnum Opus M&C vezető tanácsadója, a szakkollégium tiszteletbeli tagja) és még sokan mások.

  1. Közgazdasági Kutató Klub táborok

A Közgazdasági Kutató Klub 2011. november 19-21. között szervezte meg először Torockón a „Gyakorlati kockázatkezelési módszerek a pénzügyi-gazdasági válság tükrében” szakmai tábort, melyen részt vettek a szakkollégium koordinátorai és a szakkollégium tagjai, valamint az aktuális kutatási témában dolgozó elméleti és gyakorlati szakemberek. A tábor során szakmai beszélgetések alakultak ki a diákok, egyetemi oktatók és gyakorlati szakemberek között. A tábor célja, hogy a kutatók az ott szerzett tudást a további kutatási munkájukban használják fel. Ugyanakkor egy összetartóbb, jobban együttműködő társaság alakult ki. 

 

  5.  Közgazdász gólyatábor

A KMDSZ-Közgazdász Klub egyik – már hagyományosnak mondható – programja a Közgáz Gólyatábor. A tanév elején megszervezett tábor legfőbb célja, hogy bevezesse az elsőéves diákokat az egyetemi élet szépségeibe, valamint lehetőséget adjon nekik egymás megismerésére.

A három napig  tartó rendezvény során a gólyák csoportokba osztva különböző próbákon kell helytálljanak, feladatokat kell teljesítsenek, melyek egyszerre fejlesztik csapat- és versenyszellemüket. Természetesen a szórakozásról, szórakoztatásról sem feledkezünk meg, vicces feladatok és fergeteges esti bulik gondoskodnak minden gólya és szervező jókedvéről.

A Gólyatábor mindenki számára kikapcsolódást, feltöltődést nyújt, megalapozza a diákok előtt álló tanév hangulatát és segít kialakítani egy összetartó, együttműködő egyetemista közösséget. 

+