Kiemelkedő teljesítmény! A dobogó harmadik fokán végeztek diákjaink Sydney-ben

Frissítve: 2023/09/11

2023. szeptember 4-8 között az ausztráliai Sydney-ben került sor a University of Technology Sydney (UTS) által szervezett világszintű gazdasági esettanulmány-versenyre (UTS Global Case Competition), amelyen 14 egyetem csapata vehetett részt 11 különböző ország képviseletében. A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának magyar tagozatos diákcsapata kimagasló teljesítményt nyújtva mindkét csoportfordulóban első helyen végzett, így bejutott verseny nagydöntőjébe, ahol végül kiváló harmadik helyezést ért el.

A kolozsvári csapat tagjai Pásztor Kende (Menedzsment, 3. év), Székely Evelin-Beáta (Gazdasági informatika, 3. év), Szekernyés Péter (Pénzügy és bank, 3. év) és Szőke Dóra (Menedzsment, 3. év) voltak, a csapatot dr. Szász Levente felkészítő tanár kísérte el a versenyre. A verseny csoportfordulói során a résztvevő csapatok egy 6 órás, valamint egy 24 órás esettanulmány kellett megoldjanak: az első fordulóban egy ausztráliai agráripari vállalat, a GrainCorp bioüzemanyag üzletágának stratégiáját kellett kidolgozni, míg a második fordulóban a QBE biztosítótársaság számára kellett olyan mesterséges intelligencia megoldásokat javasolni, amelyek gazdaságosabbá tehetik a vállalat működését.

A selejtező csoportokban a kolozsvári csapat az ausztráliai University of New South Wales, a Chinese University of Hong Kong, valamint a bangkoki Chulalongkorn University diákcsapataival versenyzett és mindkét fordulóban első helyen végzett, melynek alapján bejutott a sydney-i verseny nagydöntőjébe. A versenyt végül a dániai Aalborg University nyerte, második helyen a hollandiai University of Amsterdam végzett, míg a dobogó harmadik fokára a kolozsvári BBTE csapata állhatott fel.

A csapat felkészítő tanárai dr. Szász Levente, dr. Györfy Lehel és dr. Rácz Béla-Gergely voltak.

Gratulálunk a kolozsvári csapatnak a színvonalas nemzetközi mezőnyben elért kimagasló teljesítményéhez!

Létrehozva: 2023/09/11

+