XIX. Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia

Frissítve: 2016/02/19

Tizenkilencedik alkalommal kerül sor 2016. május 19-22. között Kolozsváron az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciára (ETDK), amelyet az idén 40 szekcióban hirdetnek meg a szervezők. Az konferencia lehetőséget nyújt a magyar anyanyelvű diákok számára saját kutatási eredményeik bemutatására. A meghirdetett szekciókba március 13-ig lehet jelentkezni az ETDK honlapján.

Tizenkilencedik alkalommal kerül sor 2016. május 19-22. között, Kolozsváron az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferenciára (ETDK), amelyet az idén 40 szekcióban hirdetnek meg a szervezők.

Az Erdélyi Tudományos Diákköri Konferencia (ETDK) lehetőséget nyújt a magyar anyanyelvű diákok számára, hogy bemutassák saját kutatási eredményeiket, szakmai tudásukat a bölcsészettudományok, a hittudomány, az agrártudományok, a műszaki tudományok, az orvostudományok, a társadalomtudományok, a természettudományok és a művészetek területein. A konferencián részt vehetnek romániai és külföldi felsőoktatási intézmények hallgatói is.

A kolozsvári ETDK elismertségét és szakmai hitelességét bizonyítja, hogy ez az egyedüli erdélyi reál- és humántudományi konferencia, amelyen a hallgatók részvételi jogot szerezhetnek a magyarországi Országos Tudományos Diákköri Konferenciára (OTDK), az adott tudományterületeken belül.

A meghirdetett szekciókba március 13-ig lehet jelentkezni az ETDK honlapján (www.etdk.kmdsz.ro) a szakdolgozat témájának, címének és a szakmai vezető nevének megjelölésével. A kivonatokat (a dolgozat összefoglalója) és a tanári igazolást március 29-ig kérjük a szervezőkhöz eljuttatni ugyancsak az online felületre belépve. A dolgozatok végleges változatát április 24-ig lehet feltölteni elektronikusan, április 27-29 között pedig személyesen várják a szervezők a jelentkezőket adatellenőrzésre KMDSZ irodában.

Az ETDK szervezője a Babeş–Bolyai Tudományegyetem, a Kolozsvári Magyar Diákszövetség és a Kolozsvári Magyar Egyetemi Intézet.

 

Létrehozva: 2016/02/19

+