Hollandiai esettanulmány-felkészítői tábor lehetőség diákjaink számára a Rotterdam International Case Academy programján

Frissítve: 2024/07/03

A kolozsvári Babeș-Bolyai Tudományegyetem (BBTE) Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete pályázatot hirdet az intézmény magyar tagozatos, alapképzésen első- és másodéves hallgatói körében.

A pályázat tárgya a 2024. szeptember 25-27 között Rotterdamban (Hollandia), a Rotterdam International Case Academy szervezésében megrendezésre kerülő őszi esettanulmány verseny- felkészítő táborán, a “Rotterdam International Case Competition Bootcamp”-en való részvétel, amelyen egy négy fős diákcsapattal vesz részt intézményünk.

Pályázni 2024. július 15. (hétfő), éjfélig lehet.

A pályázat kritériuma az angol nyelvtudás, illetve az előzetes esettanulmányi versenytapasztalat, amely lehet például: Kolozsvári Üzleti Tanácsadó Verseny (KÜTV); Kolozsvári Egyetemista Esettanulmányi Verseny (KEEV); bármely hivatalosan megszervezett regionális esettanulmány verseny; bármely nemzetközi esettanulmányi verseny, stb. A részvétel hiánya nem kizáró jellegű, de kiemelt előnyt jelent a pályázók számára a 2024-es Kolozsvári Egyetemista Esettanulmányi Versenyen való részvétel.

A pályázati anyag az önéletrajz mellett, a szakmai teszt fejezetében található rövid eset megoldását is kell tartalmazza, a kihívás részletesen taglalt leírása mentén. A megoldás egy három diából álló prezentációt feltételez, amelyet PDF formátumban kell benyújtani, illetve a megoldásról egy maximum 3 perces bemutatót is be kell küldeni, amelyet videó formátumban kell elkészíteni, ahol a prezentáció s a beszélő egyszerre látszik (pl. Zoom segítségével).

Pályázni 2024. június 30. (vasárnap), 16:00 óráig lehet, a csatolt eset megoldásával (PDF formátum és 3 perces bemutató videó), illetve egy angol nyelvű önéletrajz beküldésével. A kért anyagok benyújtását a kinga.szabo@econ.ubbcluj.ro email címre várjuk (a dokumentumok neve kell tartalmazza a pályázó nevét is, pl. CsaládnévKeresztnévCV.pdf, CsaládnévKeresztnévESET.pdf). Az angol nyelvű önéletrajznak tartalmaznia kell:

  • a pályázó eddigi lezárt féléveinek tanulmányi eredményeit, féléves bontásban
  • angol nyelvtudásának bizonyítékait (ha van)
  • és a gazdasági esettanulmány-versenyeken való részvételeit és eredményeit is (a versenyek egyetemi, országos, Kárpát-medencei vagy globális jellegének, valamint a hu.econ.ubbcluj.ro intézeti weboldal híradásait igazoló linkek feltüntetésével)

Igazoló dokumentumok pályázathoz való csatolása nem szükséges, viszont az Elbíráló Bizottság fenntartja a jogot, hogy az önéletrajzban szereplő (intézeti weboldal által nem igazolt) versenyeredményekről és az önéletrajzba esetlegesen belefoglalt angol nyelvvizsgákról igazoló dokumentumot kérjen az elbírálási időszakban e-mailen keresztül a pályázótól, 24 órás határidővel, valamint hogy a kari nyilvántartásban ellenőrizze a tanulmányi eredmények hitelességét.

Közeli eredmények esetén az Elbíráló Bizottság - későbbi időpontban rögzített - angol nyelvű interjú keretén belül (fizikai, vagy online formátumban) plusz információkat kérhet a legesélyesebb pályázóktól.

A teljes felhívás   ITT   található.

Létrehozva: 2024/06/12

+