Marketingtervezés a gyakorlatban 2021-2022

Frissítve: 2021/08/05

A BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán, a Marketingtervezés tantárgy keretében a 2021-2022-es tanévben is folytatjuk a tizenkét éve elindított Marketingtervezés a gyakorlatban című programot. A program során a vállalatok innovatív ötleteket kapnak a fiatal generációtól, míg a diákok gyakorlati tapasztalatra tehetnek szert. Az érdeklődő vállalatok jelentkezését  2021. szeptember 10-ig várjuk!

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karán oktatott Marketingtervezés tantárgy keretében a 2021-2022-es tanévben is folytatjuk a tizenkét éve elindított Marketingtervezés a gyakorlatban című programot. A program keretében a vállalatok számos innovatív ötletet kapnak a fiatal generációtól, míg a diákok gyakorlati tapasztalatra tehetnek szert.

A programban a következő vállalatok vettek korábban részt: Arcadom, Codespring, Unilact, Cosm Fan, Kolozsvári Magyar Opera, Mind Fitness Games, Gonzo Interiors, Memorix, Autonet, Vinca Wines, Bridge Language Study House Egyesület, Weingut Brutler & Lieb, SoupeR, Autokov, Vitacom Electronics, Ghandi, Hitter Technologies, Agrosel, Optiko, az Erdélyi Kárpát Egyesület (EKE) – Kolozsvár 1891, Chocolate Management, Travelminit, Negotio Consult Group, Fit Pet Food és a Bosch Románia.

Idén a jelentkező vállalatok közül két cég kerül kiválasztásra, amelyeknek a diákok valós marketingtervet készítenek, a vállalat igényeinek megfelelően. A marketingterv vonatkozhat egy termékre, egy új értékesítési csatorna bevezetésére, termékek árazási politikájára, egy kommunikációs kampányra vagy a vállalat teljes marketing tevékenységére. A marketingterv szerkezete megtekinthető   itt.

A program indítása után a vállalat képviselői egy bemutató keretében ismertetik a vállalatot, felvázolják a marketingterv lehetséges céljait és válaszolnak a projekten dolgozó hallgatók kérdéseire. 

A marketingtervet 4 fős diák csapatok dolgozzák ki. Egy esettanulmányon több csapat is dolgozik, így különböző nézőpontok kerülnek megvilágításra. A marketingterv szerves része a diákok végső értékelésének. A marketingterv 2021. október és december között kerül kidolgozásra és 2022. januárjában kerül bemutatásra.

Az érdeklődő vállalatok jelentkezését   2021. szeptember 10-ig     várjuk.

Programfelelős:   dr. Alt Mónika Anetta, egyetemi docens  ,  email:   monika.alt@econ.ubbcluj.ro  

Létrehozva: 2021/08/05

+