XII. Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye

Frissítve: 2020/02/25

Üzleti Tanácsadó Verseny

Felhívás

A Babeş-Bolyai Tudományegyetem Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Magyar Intézete és a Pro Oeconomica Egyesület szervezésében, 2020. május 16-án, tizenkettedik alkalommal kerül megrendezésre a Kolozsvári Esettanulmány Napok rendezvénysorozat. Az Esettanulmány Napok keretén belül kiemelt helyet kap a már komoly hagyományokkal rendelkező Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének döntő fordulója.

A Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye magyar anyanyelvű középiskolás diákoknak szervezett gazdasági verseny. Célunk a közgazdász szakma rejtélyeibe betekintést nyújtani a pályaválasztás előtt álló fiatalok számára. Ennek érdekében egyszerű, gyakorlatias és szórakoztató tanulási módszerek segítségével építettük fel a Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyét. A verseny alatt a diákok megismerkedhetnek a piackutatás területével, majd az itt szerzett ismereteket egy esettanulmány megoldása közben hasznosíthatják.

Az előző évekhez hasonlóan a hagyományosan Kolozsváron megszervezett verseny képezi a döntő szakaszt, amelyet két online forduló előz meg. A verseny első két fordulóját egy piackutatási probléma képezi, a döntő forduló pedig egy összetettebb vállalatvezetői probléma megoldását feltételezi. A fordulókat úgy építettük fel, hogy felkészítsék a diákokat a döntőben sorra kerülő eset megoldására.

A versenyre 3 fős középiskolás diákokból álló csapatok jelentkezhetnek 2020. február 25-ig az alábbi linken elérhető regisztrációs űrlap kitöltésével: REGISZTRÁCIÓ.

A döntőben a két online forduló alapján legjobban teljesítő, egyenként 3 fős középiskolai csapatok vesznek részt. A döntőben dobogós helyezést elérő csapatok tagjai, a díjazás mellett, a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karra történő felvételi esetén plusz pontokat kapnak az érettségi átlagukhoz.

A Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenyének döntőjével párhuzamosan zajlik a Kolozsvári Egyetemista Esettanulmány Verseny, melynek döntőjét a középiskolás diákok nézőként, ebben az évben az interneten követhetik.

A versenyfordulók

1. Piackutatás: adatgyűjtés – online – szelekció

A jelentkező csapatoknak a feladata 20 darab, az esettanulmányt adó vállalat által összeállított kérdőív kitöltése a megadott mintavételi kritériumok figyelembe vételével. A csapatoknak a kérdésekre adott válaszokat egy online felületre kell feltölteniük. A bejelentkezés lezárta után a csapatok megkapják a kérdőívet, az online felületre mutató linket és a forduló részletes leírását.

2. Piackutatás: adatfeldolgozás  online – szelekció

Azok a csapatok, amelyek sikeresen teljesítik az első fordulót, továbbjutnak a második fordulóba. A második fordulóban a csapatok által beküldött adatok és más, már meglévő, piaci információk alapján a csapatoknak egy elemzést kell készíteniük egy adott témában. A második forduló részletes leírását és az elemzés szempontjait a verseny ütemtervében megjelölt időpontban kiküldjük a csapatoknak.

3. Esettanulmány döntő – online

A második forduló során továbbjutott csapatok a döntőben mérik össze tudásukat és készségeiket egy valós vállalati esettanulmány megoldása és bemutatása során. A járványügyi helyzet következtében, ebben az évben online zajló döntő alatt a csapatok online dolgozzák ki megoldásaikat, amelyeket a gyakorló szakemberekből álló zsűri előtt mutatnak be.

A döntő feladatának leírása ITT tekinthető meg.

Ütemterv és versenyszabályzat

Regisztrációs határidő

2020. február 25. 2200óra

I. forduló – piackutatás: Adatgyűjtés

2020. február 25. – március 12.

II. forduló – piackutatás: Adatfeldolgozás

2020. március 12.– április 9.

Döntő - Középiskolások Üzleti Tanácsadó Versenye – Esettanulmány megoldás - online és élőben

2020. május 16 (online).

 

Részletes leírás, ütemezés és versenyszabályzat

KÜTV döntő feladatleírás

Kapcsolat

További részletekről érdeklődni a kutv.bbte@gmail.com e-mail címen lehet.

 

KÜTV - 2019   KÜTV - 2018   KÜTV - 2017   KÜTV - 2016   KÜTV - 2015    KÜTV - 2014   KÜTV - 2013   

KÜTV - 2012   KÜTV - 2011  KÜTV - 2010   KÜTV - 2008       

Létrehozva: 2020/02/25

+